• Rakennus sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa
  • Hankkeen alkaessa Kivipalatsi oli ollut pitkään toimistokäytössä
  • Teknisiltä ratkaisuiltaan kohde oli tullut elinkaarensa päähän
  • Koko kiinteistö restauroitiin alkuperäiseen loistoonsa ja talotekniikka uusittiin täysin
  • Rakennukseen valmistui yhteensä 28 asuntoa ja liiketila

Haaste & ratkaisu

Hankkeen tavoite oli nykyaikaisen sekä toimivan asuinrakennuksen toteuttaminen vanhaa ja alkuperäistä kunnioittaen. Kohteeseen liittyi monimuotoisia haasteita, kuten asemakaavan muutokset, laajat rakennusluvat sekä museoviraston näkökulmien huomioiminen suunnittelussa. 

Tulos

Ostimme Kivipalatsin yhdessä Ahlström Capitalin kanssa vuonna 2012. Onnistuimme pelastamaan upean arvorakennuksen ja palauttamaan sen alkuperäiseen käyttöönsä asuinrakennukseksi. Uudistetun rakennuksen laatutaso on korkea. Modernit tekniset ratkaisut on toteutettu vanhaa kunnioittaen.

Ainutlaatuinen rakennus

Kivipalatsin yksityiskohtien viimeistelyyn kiinnitettiin runsaasti huomiota. Julkisivut palautettiin menneiden aikojen loistoonsa ja porrashuoneen freskot entisöitiin lattiasta kattoon.

Uudet asunnot pihatasolla ja kattokerroksessa ovat uniikkeja ja ilmentävät modernia kaupunkiasumista parhaimmillaan. Hanke oli erittäin merkittävä paitsi Kivipalatsin asukkaiden myös muiden kaupunkilaisten kannalta. Rakennus on kaupunkikuvallisesti sekä rakennussuojelun näkökulmasta ainutlaatuinen.