Accountor Tower -kehityshankkeen myynti saatettu päätökseen Keilaniemessä

25.3.2020

YIT:n ja HGR Property Partnersin yhteisyritys Regenero on saattanut päätökseen Accountor Towerin myynnin elokuussa 2019 solmitun kauppakirjan mukaisesti DWS:n hallinnoimalle rahastolle. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Tämän maamerkkinä toimivan 21-kerroksisen toimistorakennuksen saneeraus valmistui joulukuussa 2019. Tornin vuokrattava-ala on noin 24 000 neliötä ja sille on haettu LEED Gold -sertifiointia. Talous- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistoratkaisuihin sekä ulkoistuspalveluihin erikoistunut konserni Accountor Group on tornin päävuokralainen. Muihin vuokralaisiin lukeutuvat Technopoliksen UMA Workspace, kansainvälinen tietotekniikkayritys Hewlett Packard Enterprise sekä arkkitehtikonserni Vaero Group.

Tunnettujen toimistokäyttäjien lisäksi Accountor Towerissa sijaitsee useita palveluita, joita Keilaniemessä ei ole aikaisemmin nähty. Tornin kerroksessa 20. sijaitseva Lucy in the Sky tarjoaa asiakkailleen erinomaisen ruuan lisäksi hulppeat merinäköalat. Kuntokeskus Fit Keilaniemi pystyy vastaamaan vaativankin liikkujan tarpeisiin, jonka lisäksi HOK-Elanto avasi Accountor Toweriin Keilaniemen ensimmäisen päivittäistavarakaupan, Alepan.

Keilaniemenrannan kehitys jatkuu Accountor Towerin naapurissa sijaitsevan Keilalammen toimistorakennuksen sekä Keilaniemenrannan liiketilapaviljonkien rakennustöiden muodossa. Kiinteistöjen myynti DWS:lle tullaan saattamaan päätökseen rakennustöiden valmistuttua vuoden 2020 lopulla.

”Accountor Towerin saneeraus on lopputulosta kaikkien hankkeen osapuolten saumattomasta yhteistyöstä. Olen todella ylpeä, että olemme voineet herättää Raaden Hampaan henkiin”, toteaa HGR Property Partnersin toimitusjohtaja Kari Helin.

”Accountor Towerin saneerauksen valmistuminen on moniosaisen Keilaniemenranta hankkeen ensimmäinen osa, joka valmistuessaan tulee luomaan todellisen keskuksen koko Keilaniemen alueelle. Keilaniemenrannan sekä koko Keilaniemen alueen kehittyminen tulee luomaan monipuolista kaupunkiympäristöä erinomaisten joukkoliikenneyhteyksien yhteyteen”, kertoo YIT:n kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen

“Olemme todella tyytyväisiä saatuamme lisättyä tämän maamerkkinä tunnetun rakennuksen olemassa olevaan kiinteistösalkkuumme Suomessa. Odotamme innolla Keilaniemenrannan rakenteilla olevien kohteiden valmistumista,” sanoo Martin Weikamp, joka vastaa DWS:n kiinteistötransaktioista Pohjoismaissa ja Hollannissa.

Transaktion myötä DWS jatkoi sijoitussalkkunsa kasvattamista Pohjoismaisilla kiinteistömarkkinoilla. Viimeisten kuukausien aikana DWS on hankkinut useita logistiikka- ja asuinkiinteistöjä pääkaupunkiseudulta, sekä sopinut Tukholmassa sijaitsevan Solna United toimistorakennuksen hankinnasta yhteensä SEK 3,3 miljardilla.

Käynnissä olevasta markkinamyllerryksestä huolimatta DWS pysyy aktiivisena Pohjoismaissa, ja jatkaa sijoitusmahdollisuuksien kartoittamista sijoittajiensa puolesta yhdessä paikallisen kumppaninsa Newsecin avulla.

Myyjän kaupallisena neuvonantajana toimi CBRE ja juridisena neuvonantajana Avance Attorneys Ltd. DWS saattoi transaktion päätökseen yhdessä Newsecin kanssa, joka toimii yhtiön paikallisena kumppanina Pohjoismaissa.

Lisätietoja antavat:

Kari Helin, Toimitusjohtaja, HGR Property Partners Oy, puh. 040 579 0570, kari.helin@hgrpp.fi

Esa Neuvonen, Toimitilat ja Kiinteistöt segmenttien johtaja, YIT Oyj, puh. 040 500 1003, esa.neuvonen@yit.fi

Nick Bone, Viestintäjohtaja, UK, Pohjoismaat sekä Benelux, DWS, puh. +44(20)754-72603, nick.bone@dws.com

Regenero on rakennusyhtiö YIT:n ja kiinteistökehitysyhtiö HGR Property Partnersin yhteisyritys. Yhtiö perustettiin vuonna 2016 syventämään yhtiöiden aikaisempaa yhteistyötä. Regeneron kehityshankkeet kohdistuvat kaupunkielämän kannalta avainpaikoilla sijaitseviin kohteisiin, tähtäävät alueen profiilin nostamiseen ja ne toteutetaan pitkäaikaista kokemusta ja ammattitaitoa hyödyntäen. Hankkeet ovat kokoluokaltaan merkittäviä ja voivat sisältää eri tilatyyppejä, kuten toimisto- ja liiketiloja sekä erilaisia julkisen sektorin tiloja. http://www.regenero.fi

YIT on suurin suomalainen ja merkittävä pohjoiseurooppalainen rakennusyhtiö. Kehitämme ja rakennamme asuntoja ja asumisen palveluja sekä toimitiloja ja kokonaisia alueita. Lisäksi olemme vaativan infrarakentamisen erikoisosaaja ja päällystäjä. Yhdessä asiakkaidemme kanssa lähes 10 000 ammattilaistamme luovat entistä toimivampia, vetovoimaisempia ja kestävämpiä kaupunkeja ja elinympäristöjä. Toimimme 11 maassa: Suomessa, Venäjällä, Skandinaviassa, Baltiassa, Tšekissä, Slovakiassa ja Puolassa. Uusi YIT syntyi, kun yli 100-vuotiaat YIT Oyj ja Lemminkäinen Oyj yhdistyivät 1.2.2018. Vuoden 2018 oikaistu pro forma -liikevaihtomme oli noin 3,2 miljardia euroa. YIT Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. www.yitgroup.com

HGR Property Partners on vuonna 2005 perustettu kotimainen kiinteistökehitys- ja sijoitusyhtiö, joka on keskittynyt pääkaupunkiseudulla sijaitseviin merkittäviin kiinteistökohteisiin ja kehityshankkeisiin. Yhtiön kestävän arvon kehityshankkeet kasvattavat kaupunkien vetovoimaisuuttaa pitkäkestoisesti. Yhdistämme hankkeissamme monenlaisia käyttäjiä elinvoimaisen kaupunkitilan luomiseksi. Kaikkien osapuolten tarpeisiin räätälöidyllä toimintamallillamme on kauaskantoiset sekä menestyksekkäät vaikutukset. www.hgrpp.fi

Ota yhteyttä

Riitta Heikkuri
Riitta Heikkuri
Manager, Administration

+358 40 521 5179
riitta.heikkuri@hgrpp.fi

Riitta hoitaa konsernin ja projektien hallintoa sekä laskutusta.
Laura Wilkki
Laura WIlkki
Executive Assistant

+358 40 593 7550
laura.wilkki@hgrpp.fi

Laura huolehtii konsernijohdon kalenterihallinnasta, matkajärjestelyistä sekä työpäiviemme sujuvuudesta.

Sijaintimme

HGR Property Partners sijainti
HGR Property Partners

Erottajankatu 11 A 23
00130 Helsinki
+358 40 521 5179
Y-tunnus: 1874983-7
Katso kaikki yhteystiedot