HGR Property Partners on hankkinut omistukseensa Hietalahdessa sijaitsevan Kaartin Lasarettina tunnetun korttelin

30.6.2020

Kotimainen kiinteistökehitys- ja sijoitusyhtiö HGR Property Partners Oy on hankkinut omistukseensa Kaartin Lasarettina tunnetun Helsingin kantakaupungissa sijaitsevan korttelin. Myyjänä toimi Suomen valtio, jonka kiinteistöomaisuutta Senaatti-kiinteistöt hallinnoi. Hietalahden kauppahallin ja Kalevankadun välissä Hietalahdessa sijaitsevan Kaartin Lasaretin historia ulottuu 1800- luvun alkupuolelle. Korttelin rakennuksia on suunnitellut mm. C. L. Engel sekä Evert Lagerspetz. Käyttötarkoitukset ovat muuttuneet vuosien kuluessa, mutta kortteli on tunnettu erityisesti sotilassairaalatoiminnasta sekä Valtion teknillisistä tutkimuslaitoksista. Vuodesta 2010 tilat ovat olleet vajaakäytössä ja valtio on etsinyt kokonaisuudelle uutta omistajaa.

”Olemme tyytyväisiä, että olemme löytäneet vaiherikkaan myyntiprosessin päätteeksi pitkään valtion omistuksessa olleelle historialliselle Kaartin lasaretin korttelille uuden omistajan. Uskomme, että uutena omistajana HGR löytää kohteelle parhaimman mahdollisen käyttötarkoituksen ja uuden elämän osaksi toimivaa kaupunkia”, kertoo myyntipäällikkö Jenna Kiukkonen Senaatti-kiinteistöistä.

HGR Property Partnersin suunnitelmana on kehittää Kaartin Lasaretin korttelia toimitilakäyttöön, avata aiemmin porttien sisälle sulkeutunutta korttelia helsinkiläisille, elävöittää aluetta sekä tuoda sinne lisää palveluita. HGR on saanut keväällä 2020 Helsingin kaupungilta kehittämisvarauksen Hietalahdessa sijaitsevaan Hietalahdenranta -nimiseen aluekokonaisuuteen. Kaartin Lasaretin korttelin hanke onkin tarkoitus liittää osaksi laajempaa Hietalahden alueen kehitystyötä.

”Yhtiömme näkee Kaartin Lasaretissa loistavan kehityspotentiaalin ja odotamme innolla, että pääsemme viemään suunnitelmiamme eteenpäin yhteistyössä kaupungin kanssa. Yhdessä Hietalahdenrannan alueen kanssa tavoitteenamme on toteuttaa Hietalahteen uutta urbaania kaupunkiympäristöä sekä profiloida alue pääkonttorikeskittymäksi.”, toteaa HGR Property Partners Oy:n toimitusjohtaja Kari Helin.

Senaatin kaupallisena neuvonantajana toimi Catella ja juridisena neuvonantajana Asianajotoimisto DLA Piper Finland. HGR Property Partnersin juridisena neuvonantajana toimi Avance Asianajotoimisto.

Lisätietoja antavat:

Kari Helin, toimitusjohtaja, HGR Property Partners Oy, puh. 040 579 0570, kari.helin@hgrpp.fi

Jenna Kiukkonen, myyntipäällikkö, Senaatti-kiinteistöt, puh. 050 308 8743, jenna.kiukkonen@senaatti.fi

HGR Property Partners on vuonna 2005 perustettu kotimainen kiinteistökehitys- ja sijoitusyhtiö, joka on keskittynyt pääkaupunkiseudulla sijaitseviin merkittäviin kiinteistökohteisiin ja kehityshankkeisiin. Yhtiön kestävän arvon kehityshankkeet kasvattavat kaupunkien vetovoimaisuuttaa pitkäkestoisesti. Yhdistämme hankkeissamme monenlaisia käyttäjiä elinvoimaisen kaupunkitilan luomiseksi. Kaikkien osapuolten tarpeisiin räätälöidyllä toimintamallillamme on kauaskantoiset sekä menestyksekkäät vaikutukset. www.hgrpp.fi

Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon työympäristökumppani ja toimitila-asiantuntija. Yhtiön keskitetyillä ratkaisuilla autetaan valtiohallintoa tehostamaan toimintaansa ja säästämään toimitilakustannuksissa. Senaatin monialaiset ammattilaiset huolehtivat valtion kiinteistövarallisuudesta ja sen tehokkaasta käytöstä. Senaatin vastuulla on myös valtion käytöstä poistuneiden kiinteistöjen myynti ja kehittäminen. Vastuullisuus on keskeinen osa Senaatin kaikkea toimintaa. www.senaatti.fi

Ota yhteyttä

Riitta Heikkuri
Riitta Heikkuri
Manager, Administration

+358 40 521 5179
riitta.heikkuri@hgrpp.fi

Riitta hoitaa konsernin ja projektien hallintoa sekä laskutusta.
Laura Wilkki
Laura WIlkki
Executive Assistant

+358 40 593 7550
laura.wilkki@hgrpp.fi

Laura huolehtii konsernijohdon kalenterihallinnasta, matkajärjestelyistä sekä työpäiviemme sujuvuudesta.

Sijaintimme

HGR Property Partners sijainti
HGR Property Partners

Erottajankatu 11 A 23
00130 Helsinki
+358 40 521 5179
Y-tunnus: 1874983-7
Katso kaikki yhteystiedot