HGR Property Partners on hankkinut Otaniemen Metallimiehenkuja 6-8 kiinteistön omistukseensa

18.12.2020

HGR Property Partners on hankkinut Espoon Otaniemessä sijaitsevan Metallimiehenkuja 6–8 -kiinteistön omistukseensa. Myyjänä toimi Suomen valtio, jonka kiinteistöomaisuutta Senaatti-kiinteistöt hallinnoi. Kohteen vuokrattava-ala on noin 6 000 m2 ja vuokralaisina on käyttäjiä useilta eri toimialoilta.

Alun perin VTT:n tutkimuskäyttöön vuonna 1970 rakennettu Metallimiehenkuja 6-8 sijaitsee keskeisellä paikalla kehittyvässä Otaniemessä. Metron ja tulevan Raide-Jokerin välittömässä läheisyydessä sijaitseva kohde on osa Kivimiehen alueen asemakaavan muutosaluetta. Osittain suojeltu rakennus sisältyy Museoviraston määrittelemään Otaniemen kampusalueen valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöalueeseen.

”Olemme tyytyväisiä, että valtiolle tarpeettomaksi jäänyt kokonaisuus sai nyt uuden osaavan omistajan, jolla on hyvät edellytykset kehittää kohteeseen uutta elämää. Otaniemi on muuttumassa entistä monipuolisemmaksi kaupunginosaksi ja kiinnostaa sijaintina monenlaisia toimijoita mm. erinomaisten liikenneyhteyksien ja Aalto-yliopiston läheisyyden vuoksi”, kertoo Senaatin kiinteistökehityspäällikkö Emmi Sihvonen.

HGR Property Partners on ollut aikaisemmin mukana kehittämässä Otaniemessä Tietotie 6 -kiinteistöä, joka valmistui Otaniemen lukion ja Espoon kaupungin virkamiesten käyttöön vuonna 2019. Ympäröivän alueen kehittyminen tarjoaa myös Metallimiehenkujan kohteelle monipuolisen kehityspotentiaalin.

”Olemme ilolla seuranneet Otaniemen kehitystä edistykselliseksi kaupunginosaksi ja on hienoa toteuttaa jo toistamiseen kehityshanke alueella. Otaniemessä tiede, oppiminen, innovaatiot ja yrityselämä kohtaavat ainutlaatuisella tavalla, joka mahdollistaa myös Metallimiehenkujan kohteelle useita käyttötarkoituksia. Odotamme innolla Espoon Kivimiehen alueen asemakaavahankkeen edistämistä, joka on erinomainen jatkumo koko Otaniemi-Kivimies alueen kehittymiselle.” toteaa HGR Property Partnersin toimitusjohtaja Kari Helin.

Lisätiedot:

Kari Helin, toimitusjohtaja, HGR Property Partners Oy, puh. 040 579 0570, kari.helin@hgrpp.fi

Emmi Sihvonen, kiinteistökehityspäällikkö, Senaatti-kiinteistöt, puh. 050 340 1408, emmi.sihvonen@senaatti.fi

HGR Property Partners on vuonna 2005 perustettu kotimainen kiinteistökehitys- ja sijoitusyhtiö, joka on keskittynyt pääkaupunkiseudulla sijaitseviin merkittäviin kiinteistökohteisiin ja kehityshankkeisiin. Yhtiön kestävän arvon kehityshankkeet kasvattavat kaupunkien vetovoimaisuuttaa pitkäkestoisesti. Yhdistämme hankkeissamme monenlaisia käyttäjiä elinvoimaisen kaupunkitilan luomiseksi. Kaikkien osapuolten tarpeisiin räätälöidyllä toimintamallillamme on kauaskantoiset sekä menestyksekkäät vaikutukset. www.hgrpp.fi

Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon työympäristökumppani ja toimitila-asiantuntija. Olemme uusien työnteon tapojen ja työympäristöjen suunnannäyttäjä. Keskitetyt ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa ja säästämään toimitilakustannuksissa. Senaatin monialaiset ammattilaiset huolehtivat valtion kiinteistövarallisuudesta ja sen tehokkaasta käytöstä. Senaatin vastuulla on myös valtion käytöstä poistuneiden kiinteistöjen myynti ja kehittäminen. Vastuullisuus on keskeinen osa Senaatin kaikkea toimintaa. Teemme tilaa onnistumiselle. www.senaatti.fi www.senaattimyy.fi

Ota yhteyttä

Riitta Heikkuri
Riitta Heikkuri
Manager, Administration

+358 40 521 5179
riitta.heikkuri@hgrpp.fi

Riitta hoitaa konsernin ja projektien hallintoa sekä laskutusta.
Laura Wilkki
Laura WIlkki
Executive Assistant

+358 40 593 7550
laura.wilkki@hgrpp.fi

Laura huolehtii konsernijohdon kalenterihallinnasta, matkajärjestelyistä sekä työpäiviemme sujuvuudesta.

Sijaintimme

HGR Property Partners sijainti
HGR Property Partners

Erottajankatu 11 A 23
00130 Helsinki
+358 40 521 5179
Y-tunnus: 1874983-7
Katso kaikki yhteystiedot