HGR Property Partners Oy hakee suunnitteluvarausta Hietalahdenrannan kehittämiseksi merelliseksi työpaikka-alueeksi

27.3.2020

HGR Property Partners Oy hakee Helsingin kaupungilta suunnitteluvarausta Hietalahdessa sijaitsevalle Hietalahdenranta -nimiselle aluekokonaisuudelle. Haettava suunnitteluvarausalue rajautuu Hietalahdentoriin, Bulevardiin, Telakkarannan kaupunginosaan ja Hietalahdenlaituriin. Maa-alueet omistaa Helsingin kaupunki. Varausaikana määritellään alueen tarkempi maankäyttö ja laajuus yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Alueelle on alustavissa luonnoksissa esitetty merkittävästi uutta rakennusoikeutta.

Hietalahdenrannan alue liittyy pääosin historialliseen kaupunkiympäristöön ja kuuluu Bulevardin ja Hietalahdentorin osalta valtakunnallisesti merkittävien rakennettujen kulttuuriympäristöjen listalle. Nykyisellään aluetta hallitsee liikenteellisesti haastava ja monimutkainen risteysalue, jossa kohtaavat kolme katua: Bulevardi, Hietalahdenkatu ja Hietalahdenranta. Risteysalue on vilkkaasti liikennöity ja se katkaisee kaupunkirakenteen jatkumisen luontevasti Helsingin keskustan ja rannan välillä. Alueen liikenteelliset järjestelyt tullaan suunnittelemaan uudelleen. Liikenteen painopisteen siirtämisellä nykyisen Hietalahdenlaiturin paikalle ja alueen pysäköinnin sijoittamisella maan alle saadaan aikaiseksi viihtyisä yhtenäinen jalankulkuympäristö sekä mahdollistetaan arkkitehtuurisesti korkealaatuisen toimitilan rakentuminen pääkonttoritoiminnoille Helsingin keskustaan.

”Hietalahdenrannan alue on loistava tilaisuus toteuttaa yrityksemme strategiaa kaupunkien vetovoimaisten hankkeiden kehittäjänä. Alueella on kaikki potentiaali olla merellinen virkistys- ja työpaikka-alue. Ratkaisemme alueen liikenteen ongelmat, palautamme Hietalahdentorin autoilta torikäyttöön ja profiloimme alueen pääkonttoreille soveltuvaksi alueeksi. Meillä on Hietalahdessa mahdollisuus toteuttaa jotain ainutlaatuisen hienoa Helsingille” toteaa HGR Property Partners Oy:n toimitusjohtaja Kari Helin.

Lisätietoa antaa:

Kari Helin, Toimitusjohtaja, HGR Property Partners Oy, puh. +358 40 579 0570, kari.helin@hgrpp.fi

HGR Property Partners on vuonna 2005 perustettu kotimainen kiinteistökehitys- ja sijoitusyhtiö, joka on keskittynyt pääkaupunkiseudulla sijaitseviin merkittäviin kiinteistökohteisiin ja kehityshankkeisiin. Yhtiön kestävän arvon kehityshankkeet kasvattavat kaupunkien vetovoimaisuuttaa pitkäkestoisesti. Yhdistämme hankkeissamme monenlaisia käyttäjiä elinvoimaisen kaupunkitilan luomiseksi. Kaikkien osapuolten tarpeisiin räätälöidyllä toimintamallillamme on kauaskantoiset sekä menestyksekkäät vaikutukset. www.hgrpp.fi

Ota yhteyttä

Riitta Heikkuri
Riitta Heikkuri
Manager, Administration

+358 40 521 5179
riitta.heikkuri@hgrpp.fi

Riitta hoitaa konsernin ja projektien hallintoa sekä laskutusta.
Laura Wilkki
Laura WIlkki
Executive Assistant

+358 40 593 7550
laura.wilkki@hgrpp.fi

Laura huolehtii konsernijohdon kalenterihallinnasta, matkajärjestelyistä sekä työpäiviemme sujuvuudesta.

Sijaintimme

HGR Property Partners sijainti
HGR Property Partners

Erottajankatu 11 A 23
00130 Helsinki
+358 40 521 5179
Y-tunnus: 1874983-7
Katso kaikki yhteystiedot